2η Διαδικτυακή Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας στο Smart Family

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids, που συντονίζεται από την η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου συμμετέχουν 12 Ευρωπαϊκές χώρες, έγινε η 2η πιλοτική διαδικτυακή εκπαίδευση 18 επαγγελματιών υγείας στη Φιλανδική βέλτιστη πρακτική Smart Family.
Η βέλτιστη πρακτική Smart Family επικεντρώνεται σε οικογένειες που περιμένουν μωρό ή έχουν παιδιά ηλικίας 0-12 ετών, εστιάζει σε ζητήματα του τρόπου ζωής των οικογενειών και στοχεύει στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα υγιούς διαβίωσης των
παιδιών.
Ειδικότερα, η εκπαίδευση στην βέλτιστη πρακτική Smart Family στοχεύει στη διερεύνηση των απαιτήσεων και των προϋποθέσεων για την εφαρμογή της βέλτιστης πρακτικής, στην ενίσχυση μιας συνεργατικής προσέγγισης των γονέων και των επαγγελματιών υγείας για την υγιή διαβίωση των παιδιών. Επίσης, προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής σε οικογένειες με παιδιά, αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα και την υγιεινή διατροφή, αναγνωρίζοντας και ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Τέλος, στοχεύει στην βελτίωση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης πολιτικών για ένα υγιεινό τρόπο διαβίωσης των παιδιών.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν διάφορες ειδικότητες (παιδίατροι, διαιτολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές) της 6ης ΥΠΕ και ειδικότερα των δομών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, της 3ης ΤΟΜΥ Αγίου Αλεξίου, της 6ης ΤΟΜΥ Παραλίας, της 7ης ΤΟΜΥ Μεσσάτιδας, και του Κ.Υ. Άνω Πόλης.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα από τον Γεώργιο Καρυδά, Γενικός Διευθυντής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, την Βασιλική Ηλιοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της 6ης ΥΠΕ, την Λαμπρινή Λαχανιώτη, Επισκέπτρια Υγείας της 6ης ΥΠΕ που αναφέρθηκε στους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά ενώ η Δρ. Εμμανουέλα Μαγριπλή, Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας στο Εργαστήριο Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στη Μεθοδολογία του Smart Family.

Agenda
Agenda 2
2os
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο