1η Διαδικτυακή Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας στο Smart Family

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids που η 6η ΥΠΕ έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο μεταξύ 12 χωρών έγινε η 1η πιλοτική διαδικτυακή εκπαίδευση 23 επαγγελματιών υγείας στη βέλτιστη πρακτική Smart Family από την Φιλανδία.

Η βέλτιστη πρακτική Smart Family επικεντρώνεται σε οικογένειες που περιμένουν μωρό ή έχουν παιδιά ηλικίας 0-12 ετών, εστιάζει σε ζητήματα του τρόπου ζωής των οικογενειών και στον εντοπισμό των δυνατών σημείων στις συνήθειες υγείας τους, στοχεύει στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα υγιούς διαβίωσης των παιδιών.

Ειδικότερα, η εκπαίδευση στην βέλτιστη πρακτική Smart Family στοχεύει στη συλλογή δεδομένων και στη διερεύνηση των απαιτήσεων και των προϋποθέσεων για την εφαρμογή της βέλτιστης πρακτικής, στην ενίσχυση μιας συνεργατικής προσέγγισης για την υγιή διαβίωση των παιδιών προωθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής σε οικογένειες με παιδιά, αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα και την υγιεινή διατροφή, αναγνωρίζοντας και ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών, στην βελτίωση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης πολιτικών για ένα υγιεινό τρόπο διαβίωσης των παιδιών.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν διάφορες ειδικότητες (παιδίατροι, γενικοί ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές) της 6ης ΥΠΕ και ειδικότερα των δομών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων ¨Καραμανδάνειο¨, του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ), της 1ης ΤΟΜΥ Τριών Ναυάρχων, της 2ης ΤΟΜΥ Εγλυκάδος, της 5ης ΤΟΜΥ Άνω Πόλης, της 8ης ΤΟΜΥ Αγυιάς, 9ης ΤΟΜΥ Ρίου και του Κ.Υ. Βορείου Τομέα Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα από τον Γεώργιο Καρυδά, Προϊστάμενο του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της 6ης ΥΠΕ, η Λαμπρινή Λαχανιώτη, Επισκέπτρια Υγείας της 6ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά ενώ η Δρ. Εμμανουέλα Μαγριπλή, Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας στο Εργαστήριο Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Επισκέπτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής στο Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρθηκε στη Μεθοδολογία του Smart Family.

Agenda
Agenda 2

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο