From Me to We concept. Flip wooden cube blocks with text on table

Η Ομάδα Μας

vantarakis cv picture

Απόστολος Βανταράκης

Καθηγητής Υγιεινής, Τμήμα Ιατρικής, Παν/μιο Πατρών

Γεννήθηκε στην Πάτρα. ‘Ηταν Επικ. Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελλάδα, για 4 χρόνια (Ιούνιος 2004-Μάης 2008). Ήταν Τεχνικός Επιθεωρητής στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπεύθυνος τμήματος Εργαστηριακών Ελέγχων & Μετρήσεων. Ήταν Τεχνικός Επιθεωρητής στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων / Επιθεώρηση Εργασίας Δυτικής Ελλάδος. Έλαβε το πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα, το MSc στη Γενετική Τοξικολογία από το University College του Swansea, Ουαλία, Η.Β., και το διδακτορικό στην Υγιεινή από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει επιβλέψει πάνω από 25 ευρωπαϊκά και 50 Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα. Έχει επιβλέψει ερευνητικές εργασίες σε θέματα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (π.χ. μετανάστες, Ρομά, κλπ) και σε θέματα επίπτωσης του περιβάλλοντος. Έχει επιβλέψει 10 διδακτορικές διατριβές και πάνω από 50 διπλωματικές εργασίες (σε μεταπτυχιακό επίπεδο) και 40 διπλωματικές εργασίες (σε προπτυχιακό επίπεδο). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 ερευνητικές εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά, έχει γράψει και συμμετέχει σε πάνω από 5 βιβλία. Είναι μέλος 10 επιστημονικών εταιρειών και Βοηθός εκδότη σε 5 διεθνή περιοδικά. Είναι Διευθυντής στο ΠΜΣ Δημόσια Υγεία. Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας, Πρόεδρος της Επιτροπής Παροχής Υπηρεσιών του Παν/μιου Πατρών, Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν Εκπρόσωπος των Ιατρικών σχολών στην Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.

e.magriplis

Εμμανουέλλα Μαγριπλή

επίκουρη καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Εμμανουέλλα Μαγριπλή (PhD) είναι επίκουρη καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδικότητα στο παιδικό υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία. Είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με βασικό πτυχίο (BSc, McGill University) και έχει μεταπτυχιακό στην Επιδημιολογία (MSc, London School of Hygiene & Tropical Medicine). Τα κύρια ενδιαφέροντα της είναι η διερεύνηση καθοριστικών παραγόντων που σχετίζονται με τον επιπολασμό χρόνιων ασθενειών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, για να μπορέσει να εφαρμόσει στοχευμένα προγράμματα παρέμβασης σε κοινοτικό επίπεδο.

papachatzi cv picture

Ελένη Παπαχατζή

Παιδίατρος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Υγιεινή και τη Δημόσια Υγεία, στο Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών με το οποίο συνεργάζεται έως σήμερα. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία με κατεύθυνση Λοιμώδη Νοσήματα (ΕΣΔΥ, Αθήνα) και Διδακτορικό Δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) και εξειδικεύτηκε στα νοσοκομεία University College London Hospital (UCLH) και St Mary’s Hospital, Imperial College Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο (Παιδιατρική Λοιμωξιολογία). Εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο ΠΓΝΠ (Εξειδίκευση Νεογνολογίας). Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε 30 συνέδρια (εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια) ενώ έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε εθνικές πολυκεντρικές επιδημιολογικές μελέτες (ΕΜΕΝΟ, Hprolipsis). Συμμετέχει στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (Προαγωγή Υγείας, Κοινωνική και Προληπτική Ιατρική) καθώς και σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν στη Δημόσια Υγεία (street action, δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ευαισθητοποίηση πληθυσμού κ.α.).

Απόστολος Βανταράκης

Εμμανουέλλα Μαγριπλή

Ελένη Παπαχατζή

λαμπρινιΛ

Λαμπρινή Λαχανιώτη

Επισκέπτρια Υγείας

Η Λαχανιώτη Λαμπρινή είναι Επισκέπτρια Υγείας. Εργάζεται σήμερα στην Κεντρική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ στο τμήμα Περιφερειακού Χάρτη & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επισκεπτών Υγείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Αθήνας» και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών, με τίτλο «Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας», του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Επίσης κατέχει Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

karydas

Γιώργος Καρυδάς

Προϊστάμενος Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης / ΕΛΚΕΑ

Ο Γιώργος Καρύδας είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΑ), της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας που είναι η μεγαλύτερη Υγειονομική Περιφέρεια στην Ελλάδα, καλύπτοντας σχεδόν το 40% του πληθυσμού. Ειδικές αρμοδιότητες της 6ης Υ.ΠΕ. είναι ο σχεδιασμός, ο συντονισμός, η εποπτεία και ο έλεγχος της λειτουργίας όλων των μονάδων υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης εντός των ορίων της. Με 2 πτυχία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει πάνω από 23 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, εκ των οποίων τα 21 στον τομέα της δημόσιας υγείας ως διοικητικό προσωπικό. Επίσης, έχει περισσότερες από 4500 διδακτικές ώρες στην επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη διαχείριση ολικής ποιότητας, στο μάρκετινγκ και στις πωλήσεις.

iliopoulouv

Βασιλική Ηλιοπούλου

Υπάλληλος Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης / ΕΛΚΕΑ

Η Βασιλική Ηλιοπούλου είναι υπάλληλος του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΑ), της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΑΤΕΙ Πατρών και MBA στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στον τομέα της υγείας και ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Λαμπρινή Λαχανιώτη

Γιώργος Καρυδάς

Βασιλική Ηλιοπούλου

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο