“Health4EUkids” ΠΕ5 “Grunau Moves” & ΠΕ6 “Smart Family” συνάντηση [Μινόρκα, Ισπανία], [19 – 20/9/2024]

sp1
sp2 300x168
sp3

Η κοινή δράση «Health4EUkids» του Ευρωπαϊκού έργου EU4Health που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το HaDEA περιλαμβάνεται στον τομέα της προαγωγής της υγείας και της πρόληψης των μη μεταδοτικών ασθενειών, υποδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές και συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου από ερευνητικά αποτελέσματα για την παιδική παχυσαρκία που έχουν ήδη αναπτυχθεί από προηγούμενες ερευνητικές δράσεις, συγκεκριμένα το Grünau Moves (Γερμανία) και το Smart Family (Φινλανδία).

Στη συνάντηση των ΠΕ5 & ΠΕ6 του ευρωπαϊκού έργου “Health4EUkids” που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2024 στη Μινόρκα (Ισπανία), ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κος Pedro Gullón, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας της Βαλένθια, κα Ruth Usó, και η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας των Βαλεαρίδων Νήσων, κα Antonia Elena Esteban Ramis καλωσόρισαν τους συνεργαζόμενους εταίρους (Ελλάδα, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία).

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, ολοκληρώθηκε η Συνεδρία 1: Επισκόπηση Συντονισμού ΠΕ1 και Στρατηγική Κατεύθυνση υπό το συντονισμό του Απόστολου Βανταράκη (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα), Γιώργου Καρύδα (6η ΥΠΕ, Ελλάδα) και Βασιλικής Ηλιοπούλου (6η ΥΠΕ, Ελλάδα) και η Συνεδρία 2: Επισκόπηση συνάντησης – Σημαντικά σημεία και στόχοι της ατζέντας υπό το συντονισμό της Rosana Peiró (Fisabio & GDPH Βαλένθια, Ισπανία) και της Heli Kuusipalo (THL, Φινλανδία). Η Päivi Mäki (THL, Φινλανδία) παρουσίασε το ΠΕ5 & ΠΕ6 Κοινά Σημεία: «Παρακολούθηση του επιπολασμού του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας στα παιδιά – Ευκαιρίες, προκλήσεις και ενημέρωση κατάστασης, ενώ η Carmen Barona (DGSP-GVA, Ισπανία) παρουσίασε την «Παιδική παχυσαρκία και υπέρβαρο περιφερειακό σύστημα παρακολούθησης, DGSP-Περιφέρεια της Βαλένθια». Τέλος, στην 3η Συνεδρία: Παρουσίαση των Δράσεων Υλοποίησης στο ΠΕ5 & ΠΕ6, κάθε εταίρος παρουσίασε τις Πιλοτικές Δράσεις των ΠΕ5 και ΠΕ6, Εμπόδια και Προκλήσεις.

Η δεύτερη μέρα της συνάντησης συνεχίστηκε με την παρακολούθηση των πιλοτικών δράσεων των ΠΕ5 & ΠΕ6, Εμπόδια και Προκλήσεις. Ακολούθησε η Συνεδρία 4: Δείκτες αξιολόγησης – Αξιολόγηση προόδου και μέτρηση του αντίκτυπου, όπου ο Peter Csizmadia (NNGYK, Ουγγαρία) παρουσίασε τους δείκτες αξιολόγησης για το ΠΕ5 & ΠΕ6 και ακολούθησαν εργαστήρια για την αξιολόγηση και την προσαρμογή με παράλληλες συνεδρίες για το ΠΕ5 και το ΠΕ6. Στη συνέχεια, έγιναν Προτάσεις αξιολόγησης – Κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ ΠΕ5 και ΠΕ6, των Τελικών Παρατηρήσεων και των Επόμενων Βημάτων υπό το συντονισμό της Rosana Peiró (Fisabio & GDPH Βαλένθια, Ισπανία) και της Heli Kuusipalo (THL, Φινλανδία). Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής όπου πάρθηκαν αποφάσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν το έργο.

 

#HaDEA

Scroll to Top